Hammas Hohteen kasvuloikka

Marraskuun loppupuolella talousuutisissa saattoi törmätä uutiseen, joka kertoi suunterveydenhuollon palveluihin erikoistuneen Hammas Hohde-yrityksen omistusjärjestelystä. Käytännössä Sentican hallinnoimat rahastot tulivat Hammas Hohteen uudeksi pääomistajaksi. Samalla yrityksen rivakkaa kasvua viime vuodet rahoittanut Nordia Rahasto myi osuutensa. Miten Brande tähän tarinaan sitten liittyy? Itseasiassa aika paljonkin…

Bisnesmuotoilutoimisto Branden (ent. CreaMentors) ja Hammas Hohteen yhteistyön jäljet johtavat FinnHealth-konseptiin (Lue lisää: Brande & FinnHealth-konsepti).

Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS) ja Brande alkoivat vuonna 2014 rakentaa Kuopioon kansainvälistä terveysmatkailun ekosysteemiä. Tuolloin huomio kiinnittyi myös laadukkaaseen paikalliseen hammaslääkäritoimijaan, jonka toimitusjohtajalla ja yrittäjänä toimineella Ville Pesosella vaikutti olevan poikkeuksellisen kova tahto kasvattaa yritystään seuraavalle tasolle. Tämä vahva tahtotila teki vaikutuksen Jari Paloseen, joka haistoi välittömästi mahdollisuuksia hienoon yhteistyösuhteeseen Branden ja Hammas Hohteen välillä.

"Ensitapaamisella sanoin Villelle, että jos haluat kasvattaa yritystäsi, niin ota yhteyttä. Pian Ville sitten soittelikin ja ilmoitti, että kyllä hän itseasiassa haluaa. Tavattiin sitten uudestaan ja sanoin Villelle, että raha ei ole heidän kohdallaan ongelma. Hammas Hohteella oli hyvä bisnesmalli ja terveysalan konsolidoituminen on vahvaa. Kun kasvatat hyvän konseptin kunnon bisnekseksi, niin tuolla alalla sille löytyy ostaja nopeasti", Branden Jari Palonen muistelee yhteistyön alkumetrejä.

Brande lähti perehtymään Hammas Hohteen liiketoimintaan kahdesta eri kulmasta. Alkumetreillä fokus oli Hammas Hohteen kuvaamisessa osana FinnHealthin palvelukokonaisuutta. Samalla Branden asiantuntijat saivat jo hyvän kuvan yrityksen vahvuuksista.

Tämä antoi hedelmälliset lähtökohdat yhteistyön seuraavalle tasolle, eli Hammas Hohteen kasvupolkujen- ja tulevaisuudenkuvan visioinnille. Tältä pohjalta rakennettiin potentiaalisille pääomasijoittajille suunnattu sijoittajaesitys. Jari Palonen esitteli tämän yhteensä kolmelle potentiaaliselle pääomasijoittajalle. Jokainen näistä olisi ollut valmis sijoittamaan Hammas Hohteeseen.

Lopulta Hammas Hohde valitsi kumppanikseen Nordia Management Oy:n Nordia Rahaston. Vähemmistösijoittaja toi yritykseen taloudellisen pääoman lisäksi myös lisäosaamista erityisesti talouteen ja hallitustyöskentelyyn liittyen.

"Koettiin, että Nordia pitkän linjan toimijana ja kokeneena kumppanina sopi meille hyvin. Heillä oli tarvitsemaamme osaamista ja hyvä tiimi. Koimme myös kanssakäymisen helpoksi", Hammas Hohteen Ville Pesonen kertoo.

Yhteydenotto osui ajallisesti hyvin myös Nordia Managementille, sillä yritys oli laajentanut Nordia Rahaston sijoitusfokusta matkailu ja vapaa-ajan liiketoiminnan lisäksi terveys- ja hyvinvointibisnekseen.

"Me tunnettiin Jari hyvin aiemmista yhteistyöhankkeistamme. Brande on tehnyt lukuisia kehitysprojekteja sijoituskohteillemme. Esimerkkejä näistä kohteista ovat vaikkapa Sport & SPA Hotel Vesileppis sekä Hiihtokeskus Ukkohalla. Nyt Hammas Hohde tarvitsi kasvuun kumppanin ja Brande oli tehnyt valmiiksi erinomaisen sijoittajapresentaation, joka sisälsi sijoitusmuistion ja kasvusuunnitelman pääkohdat. Hammas Hohteen kasvu alkoi välittömästi sijoituksen jälkeen ja oli poikkeuksellisen nopeaa koko Nordian sijoituskauden ajan. Hammas Hohteen toimipisteiden lukumäärä ja liikevaihto viisinkertaistui muutamassa vuodessa", Nordia Managementin toimitusjohtaja Kalle Lumio kertaa yhteistyön taustoja.

 

"Työskentely Jarin ja Branden kanssa oli suoraviivaista, nopeaa, rehellistä ja hauskaa."

Brande toimi siis sillanrakentajana Hammas Hohteen ja Nordian välillä. Varsinaisiin neuvotteluihin Brande ei tällä kertaa osallistunut.

"Ville on ammattimainen persoona ja reipas kaveri. Hän oli tehnyt tällaisen jo kerran aiemminkin ja näin heti, että hän hanskaa tämän jutun", Jari Palonen selventää.

Ajoittain Brande toki myös fasilitoi vastaavat keskustelut maaliin. Tällaisissa tapauksissa Brandella on aina suurempi kehittämisrooli tai jonkinlainen oma investointi pelissä. Yhteistyö Hammas Hohteen ja Nordia Managementin kanssa kuvastaa osaltaan hyvin Branden liiketoiminnan arkipäivää.

Branden tapaa toimia voisi usein kuvailla mutkattomaksi, jopa suoraviivaiseksi.

"Työskentely Jarin ja Branden kanssa oli suoraviivaista, nopeaa, rehellistä ja hauskaa", Ville Pesonen niputtaa.

Branden laajat verkostot mahdollistavat ylläkuvatun kaltaisen bisneskätilöinnin. Onnistuneita kohtaamisia pystytään osaltaan tukemaan esimerkiksi sijoittajia hakevan yrityksen liiketoimintamallia sparraamalla ja sijoittajapresentaatioita rakentamalla. Hyvä julkisen rahoituksen instrumenttien tuntemus mahdollistaa myös sen, että Brande pystyy usein tuomaan myös tällaista tukea erilaisiin liiketoiminnan kehittämisprojekteihin.